Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Legende Louis van Gaal keert als trainer voor één keer terug bij Telstar

15 juni 2021, 20.31 uur · Aangepast 15 juni 2021, 21.31 uur · Door Stephan Brandhorst

Louis van Gaal zit komend seizoen één competitiewedstrijd op de bank als trainer van Telstar. De 69-jarige Amsterdammer doet dit voor het goede doel en neemt eenmalig de plaats van trainer Andries Jonker over. Daarmee keert hij na 43 jaar terug op Sportpark Schoonenberg.

Pro Shots / Witters

Stichting Durf te Dromen en Spieren voor Spieren maken de actie mogelijk. Supporters hebben namelijk de kans om plaats te nemen naast de oud-bondscoach van het Nederlands elftal. Door middel van een loterij hoopt Telstar geld op te halen voor de stichtingen. Voor ruim 2 euro kunnen fans een lot kopen via www.louismoetwinnen.nl.

Het is nog onbekend tijdens welke wedstrijd Van Gaal plaats zal nemen op de bank van Telstar. Voor Van Gaal is Velsen-Zuid geen onbekend terrein. In zijn carrière als profvoetballer speelde hij in het seizoen 1977/1978 één seizoen in het shirt van de Witte Leeuwen. Daarin speelde hij 25 wedstrijden en wist hij één keer te scoren.

In het verleden was Van Gaal trainer van Ajax, AZ, FC Barcelona, Bayern München, Manchester United en het Nederlands elftal.

Bekijk hieronder de promovideo van Telstar.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]