Ga naar Content

Coronabesmettingen blijven ook in de Noordkop dalen, minste in Hollands Kroon

Het aantal mensen in de Noordkop & Texel dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is opnieuw gedaald ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Wel is, net als vorige week, het risiconiveau 'ernstig' nog van toepassing.

Foto: NH Nieuws

De meeste nieuwe besmettingen worden gemeld in de gemeente Den Helder. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 127,9 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 72 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 120. Wel daalt het aantal ook hier heel duidelijk, want in de afgelopen week waren er in Den Helder slechts 32 nieuwe besmettingen.

Naast Texel ligt het aantal nieuwe besmettingen het laagst in Hollands Kroon. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 90,8 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 44 personen positief hebben getest op corona. In de afgelopen week waren dit er slechts 14. In de gemeente Schagen werden in de afgelopen week 21 mensen positief getest op corona, op Texel waren dit er 4.

Ziekenhuis

Eén bewoner uit de gemeente Schagen is in de afgelopen twee weken in het ziekenhuis opgenomen vanwege een coronabesmetting. Niemand uit deze regio is in diezelfde periode overleden aan de gevolgen van het virus.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]