Ga naar Content

Testlocatie in Haarlem eerder dicht vanwege hitte

De corona-testlocatie bij de Kathedrale Basiliek St. Bavo in Haarlem zal morgen en overmorgen eerder sluiten vanwege het warme weer. Dat meldt de GGD.

Foto: WikiCommons

Normaal gesproken kunnen mensen met coronaklachten tussen 9.00 en 16.30 uur terecht bij de mobiele testlocatie. Woensdag en donderdag gaan de deuren echter al om 11.00 uur dicht. Wel is de testlocatie een uurtje eerder open. 

Bij de testlocatie aan het Jos Cuypersplein is ruimte voor 300 tests per dag. De helft daarvan gaat op afspraak en de andere helft op vrije inloop. De GGD heeft de locatie ingericht voor voetgangers en fietsers: er is geen eigen parkeervoorziening. 

De mobiele locatie is een aanvulling op de al bestaande testfaciliteit bij het Kennemer Sportcenter. Voor een test bij de koepelkathedraal hoef je geen afspraak te maken. Wel moet je een paspoort of rijbewijs bij je hebben. 

Werkzaamheden

Naast het eerder sluiten van de testlocatie waarschuwt de GGD vandaag ook voor werkzaamheden op de A9. Hierdoor kunnen test- en vaccinatielocaties minder goed bereikbaar zijn. 

De werkzaamheden vinden plaats tussen vrijdagavond 20.00 uur en maandagochtend 5.00 uur. De snelweg is dan tussen Badhoevedorp en Holendrecht in beide richtingen dicht. "Plan je reis alvast vanuit huis en houd rekening met extra reistijd", schrijft de GGD. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie