Sport

NL
V

Damon Mirani derde aanwinst FC Volendam

15 juni 2021, 12.50 uur · Aangepast 15 juni 2021, 13.24 uur · Door Edward Dekker

FC Volendam heeft Damon Mirani binnen. De centrale verdediger komt transfervrij over van Almere City FC. De geboren Monnickendammer tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar.

Damon Mirani (l) - Pro Shots/Ron Baltus

Mirani (25) voetbalde in de jeugdopleiding van FC Volendam, totdat hij op 16-jarige leeftijd naar Ajax vertrok. In het seizoen 2013/2014 debuteerde hij voor Jong Ajax in het betaalde voetbal. Tot een doorbraak bij de Amsterdammers kwam het niet.

De afgelopen vijf seizoenen speelde Mirani voor Almere City FC waar hij aanvoerder was. In totaal heeft hij bijna tweehonderd competitiewedstrijden in het profvoetbal in de benen, waarin hij dertien keer scoorde. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Op de website van FC Volendam zegt hij: "Ik ben gevallen voor de ambitie en het project, zodat we samen heel Volendam weer oranje kunnen laten kleuren."

Quote

"Ik ben gevallen voor de ambitie en het project"

FC Volendam-aanwinst Damon Mirani

Technisch directeur Jasper van Leeuwen bevestigde twee weken geleden dat FC Volendam belangstelling voor de verdediger had. Gisteren gaf hij voor de camera van NH Sport aan dat de gesprekken met Mirani liepen en er nog geen akkoord was.

Minder dan 24 uur later laat Van Leeuwen weten blij te zijn dat FC Volendam Mirani binnen heeft. "Het is mooi dat het nu gelukt is. Zijn roots liggen hier en hij loopt ook al mee in onze jeugdopleiding om te verkennen of een mogelijke trainerscarrière bij hem zou passen."

Eerder contracteerde FC Volendam al de topscorer van de eerste divisie Robert Mühren en vleugelaanvaller Darryl van Mieghem.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]