Ga naar Content

Gerelateerde videos

Bas stapt uit dagelijkse ratrace en combineert nu kickboksen met ademtherapie

Een paar jaar geleden liep Bas van der Kroon uit Hoofddorp helemaal vast. Door een zware burnout besloot hij het roer om te gooien en verruilde zijn baan in de sales voor zijn grootste liefhebberij: kickboksen. Door corona combineert hij dat nu met ademtherapie.

Bas van der Kroon - Foto: NH/Marc Ruyg

"Door corona ben ik als ondernemer direct goed getest", zo vat Bas zijn nieuwe bestaan kort samen. "Ik heb als ondernemer allerlei zijpaden moeten bewandelen om het hoofd boven water te houden." Maar dat is gelukt en binnenkort hoopt hij weer kickbokslessen te geven bij bedrijven. 

De ademtherapie is voor Bas levensveranderend geweest. Hij deed het omdat hij helemaal was vastgelopen in zowel zijn werk als zijn privésituatie. Het was voor hem zo verhelderend dat hij het graag aan anderen wilde overbrengen, dus deed hij de cursus voor ademhalingstherapie.

Tekst loopt door onder de foto.

Bas van der Kroon - Foto: NH/Marc Ruyg

Inmiddels heeft hij een manier gevonden om de ademtherapie te gebruiken voor zijn kickbokslessen. Door mensen eerst te laten kickboksen, komen ze daarna makkelijker in de fase van ontspanning. 

Wanneer mensen onder zware druk staan en veel stress ervaren, heeft dat effect op hun ademhaling. "Ze gaan dan hoger in hun borst ademen en dat leidt tot lichamelijke en psychische klachten", aldus de kickbokser. 

"Wanneer ik mensen in de buikademhaling krijg, kan ik al heel veel spanning wegnemen"

baS VAN DER KROON

Na een zware en moeilijke tijd, die door corona nog eens werd verlengd, ziet Bas weer volop mogelijkheden. Hij is bewust uit de dagelijkse ratrace gestapt, waarbij hij geleefd werd. Hij maakt nu zelf zijn keuzes en bepaalt zijn eigen agenda. "Het is toch het mooiste om te ondernemen met de dingen die je het liefste doet", aldus de voormalige wedstrijdbokser. 

Wie hem met veel gevoel en geduld bezig ziet tijdens een ademsessie, kan zich niet voorstellen dat hij ook in staat is harde trappen en slagen uit te delen. Zelf ziet hij vooral een mooie balans tussen twee verschillende disciplines die als yin en yang elkaar aanvullen. 

Bas van der Kroon - Foto: NH/Marc Ruyg

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]