Ga naar Content

Zorgen bij buurtbewoners over gezondheid oude bomen op Zuider Havendijk

Verschillende bewoners van de Zuider Havendijk in Enkhuizen maken zich zorgen over de twee grote Platanen in hun straat. Volgens de buren hebben de bomen het al enkele jaren moeilijk. Ze willen van de gemeente weten of er onderzoek gedaan kan worden naar de gezondheid van de 136 jaar oude bomen.

Foto: NH Nieuws

Aan de kop van de Zuider Havendijk in Enkhuizen staan twee kenmerkende platanen uit 1885. Waar ze een aantal jaar geleden rond dit tijdstip vol bladeren zaten, dwarrelt er nu af en toe een dor blad naar beneden.

Buurtbewoners vermoeden dat de bomen ziek zijn. Zo laat een buurvrouw een droog blad zien. "Normaal zijn de bladeren aan boom veel groter en is het veel groener en vol met bladeren." Volgens de buurvrouw zijn de bladeren een stuk kleiner en lijkt er een vreemde substantie op te zitten.

Twee omwonenden hebben contact opgenomen met de gemeente om hun zorgen aan te kaarten. Ze willen weten of de gemeente onderzoek kan doen naar de gezondheid van de bomen. NH Nieuws stelde hier ook vragen over aan de gemeente Enkhuizen, maar heeft nog geen reactie ontvangen.

Foto:
Foto: NH Nieuws

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]