Ga naar Content

Gerelateerde videos

Zwaagdijk, de schatkamer van een Europese discounter en Elles verruilt bankcarriere voor lingeriedroom: Pak An Doen afl 35

Wat ooit begon met een winkeltje in Enkhuizen, is nu een megabedrijf met zo'n 1800 filialen in heel Europa. Het verhaal van discounter Action leest als een spannend jongensboek. Vanuit 9 distributiecentra, waaronder die in Zwaagdijk, worden de winkels dagelijks van nieuwe spullen voorzien. 

distributiecentrum Zwaagdijk Action - Foto: NH/marc ruyg
Elles Roeleveld ruilde haar topbaan bij een grote bank op de Zuidas in voor een klein antikraakkantoor op diezelfde Zuidas. Van hieruit wil zij met haar 3D-gebreide bh's vrouwen verlossen van de metalen beugels. En natuurlijk wil ze met deze innovatie de hele wereld veroveren. 
Elles Roeleveld verruilt bank voor lingerie - Foto: NH/marc ruyg

Bas van der Kroon uit Hoofddorp is na een burn-out uit de dagelijkse ratrace gestapt. Hij besloot het roer radicaal om te gooien en verruilde zijn baan in de sales voor zijn grote liefde; kickboksen. Hij geeft les, maar doet dat in combinatie met ademhalingstherapie. Hij had er zelf veel baat bij. 

Bas van der Kroon combineert ademhaling met kickboksen - Foto: NH/marc ruyg

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]