Amsterdam

NL
V

Twee leerlingen Amsterdamse St. Nicolaas Lyceum overleden na val van dakterras in Staatsliedenbuurt

14 juni 2021, 13.00 uur · Aangepast 14 juni 2021, 14.56 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Een jongen en een meisje zijn vrijdagmiddag van het dakterras van een woning aan de Groen van Prinstererstraat in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam gevallen. Beiden hebben de val niet overleefd. De jongen is Roman Sabajo, de zoon van Patta-oprichter Edson Sabajo. Het meisje is Joara Leghesa, meldt de school. Nabestaanden spreken van een noodlottig ongeluk. 

AT5

De slachtoffers vielen rond 17.00 uur van de woning, aan de kant van de Cliffordstraat. Het gaat om twee leerlingen van het St. Nicolaas Lyceum in Amsterdam Zuid. Ze zaten op de rand van een dakterras, waar ze vaker waren. Daar ging het door onduidelijke oorzaak vreselijk mis. Maar de nabestaanden benadrukken dat er geen sprake was van zelfdoding of drugsgebruik. Ze zeggen verder dat ze graag met rust gelaten willen worden om dit enorme verlies te verwerken. 

Net geslaagd

De slachtoffers uit 5 havo waren net geslaagd voor hun eindexamen, zo valt in het bericht te lezen. "We zijn als school geschokt en intens verdrietig. Ook voor veel van onze leerlingen zal dit een aangrijpend bericht zijn."

Het St. Nicolaas Lyceum heeft maandagochtend stilgestaan bij het plotselinge overlijden van de twee leerlingen. De school heeft een ruimte ingericht waar leerlingen in stilte bij elkaar kunnen komen. Ook zijn leerlingenbegeleiders, docenten en andere personeelsleden beschikbaar voor een gesprek.  

AT5

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]