Gooi

NL
V

Hilversumse nachttrein komt er alsnog: proef van twee jaar vanaf 2023

14 juni 2021, 12.05 uur · Door Sjoerd Stoop

De langverwachte Hilversumse nachttrein van en naar Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal gaat er alsnog komen. De Hilversumse gemeenteraad wil vanaf 2023 starten met een tweejarige proef om te kijken of er genoeg animo voor de trein is.

Adobe Stock

De komst van de nachttrein is een vurige wens van uitgaanspubliek en nachtwerkers, die veel baat hebben bij de verbinding vrijdag- en zaterdagnacht.

De trein zou aanvankelijk afgelopen januari voor het eerst gaan rijden, maar vanwege de gevolgen van het coronavirus werd daar een streep door gezet. Door de lockdown was er van uitgaanspubliek geen sprake, waardoor de vrees was dat er voorlopig bijna niemand van de trein gebruik zou maken. 

Tweejarige proef

Hilversum wil de nachttrein nog steeds hebben. Sterker nog: burgemeester en wethouders hebben vanaf 2023 een structureel bedrag van 237.000 euro gereserveerd om de trein definitief te gaan laten rijden. De gemeenteraad wil echter dat er eerst een proef komt. Een voorstel daarover werd afgelopen week door de hele gemeenteraad gesteund. 

Met de proef moet duidelijk worden of Hilversummers de nachttrein wel echt gaan gebruiken. De nachttrein wordt na twee jaar geëvalueerd. Als er voldoende animo voor de trein blijkt, kan hij definitief blijven rijden. 

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]