Ga naar Content

Hockeysters pakken Europese titel

De Nederlandse hockeysters hebben de Europese titel gepakt. In het Wagener Stadion in Amstelveen werd er met 2-0 gewonnen van Duitsland.

Maria Verschoor en Pien Sanders vieren de openingsgoal Marloes Keetels - Foto: Pro Shots / Bart Scheulderman

Oranje begon goed aan de wedstrijd en in het tweede kwart benutte Marloes Keetels in de 18e minuut een strafcorner. Toch hadden de hockeysters het niet makkelijk tegen Duitsland. De Duitsers kregen kansen, maar doeltreffend werden ze niet.  

Weer Matla

In de slotfase stond de ploeg van Alyson Annan behoorlijk onder druk, maar hield stand. In een counter maakte Frédérique Matla de tweede goal van de middag. Daar moest nog wel de video-referee aan te pas komen, omdat de geboren Huizense de bal zou hebben geraakt met de bolle kant van de stick. Na overleg werd de goal goedgekeurd. De 2-0 was ook de eindstand en zo was de elfde Europese titel een feit. 

De Goede beste speelster 

Amsterdam-speelster Eva de Goede ontving na de gewonnen finale de prijs voor de beste speelster van het toernooi. Matla werd met acht goals topscorer van dit EK. 

Gisteren pakten de Nederlandse mannen ook de Europese titel. Toen was Duitsland ook de tegenstander.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]