Amsterdam

NL
V

Marktkooplui Plein '40-'45 boos over hekken: "We zijn een markt, geen attractiepark ofzo!"

12 juni 2021, 17.00 uur · Aangepast 12 juni 2021, 17.44 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Terwijl de meeste markten alweer volledig open zijn, staan om de markt op Plein '40-'45 op de zaterdagen nog steeds hekken. Volgens stadsdeel Nieuw-West is dit nodig vanwege de drukte: als er te veel mensen zijn, moet de politie de markt sluiten. De verkopers zijn er niet blij mee.

Met ruim negenduizend bezoekers zijn de zaterdagen volgens een woordvoerder van stadsdeel Nieuw-West te druk om alles de vrije loop te laten. Maar volgens de marktkooplui lijdt de verkoop onder de maatregelen. 

Quote

''Eigenlijk sta je dan dichter op elkaar dan dat je nu op de markt loopt''

bezoeker plein '40-'45

"Veel klanten willen niet drie kwartier of een halfuur in de rij wachten om naar de markt te gaan", aldus verkoper Clerence. Toch laten de meeste bezoekers zich niet door de hekken  tegenhouden. ''We hebben een uur gereden om hierheen te komen. Het gaat op zich heel snel. Sneller dan verwacht, anders was ik wel weggegaan denk ik'', zegt een van de bezoekers in de rij.  Een koppel vindt het fijn dat het rustiger is op de markt en vindt de rij niet erg, maar weet niet of het helpt tegen corona. ''Eigenlijk sta je dichter op elkaar dan dat je nu op de markt loopt."

Voorlopig blijven de hekken staan, het stadsdeel wil dat het anderhalve meter afstand houden altijd mogelijk moet zijn. Maar de verkopers denken dat handhaving rond laten lopen beter zou werken.  Volgens verkoper Clerence zijn de lange rijen geen oplossing. "We zijn geen attractiepark ofzo!"

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]