Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Matthijs de Ligt ontbreekt tegen Oekraïne, Stekelenburg eerste doelman Oranje

12 juni 2021, 14.36 uur · Aangepast 12 juni 2021, 16.02 uur · Door Milton Pus

Matthijs de Ligt ontbreekt morgenavond tijdens de eerste EK-wedstrijd tegen Oekraïne. Bondscoach Frank de Boer heeft dat zaterdagmiddag bevestigd op de persconferentie van het Nederlands elftal.

Frank de Boer tijdens de training van Oranje - Orange Pictures/ Andre Weening

De 21-jarige Juventus-verdediger heeft te veel last van zijn lies om mee te kunnen spelen. "Het duel komt iets te vroeg", vindt De Boer. "We willen geen risico nemen. We hebben nog twee groepswedstrijden. Als het heel spannend was geweest, had hij wel kunnen spelen. Hij zit er heel dicht tegenaan." De kans is zeer aannemelijk dat De Ligt wordt vervangen door Jurriën Timber, de jongeling van Ajax. Maarten Stekelenburg zal onder de lat staan. "Het is een moeilijke keuze geweest", vertelde De Boer. "Alle respect voor Tim (Krul red.), maar ik heb voor Maarten gekozen."

Vliegtuig

De bondscoach liet ook weten dat Nederland 'gewoon' 5-3-2 zal spelen. Tijdens de training vloog een reclamevliegtuig over het trainingsveld met een duidelijke boodschap: 'Frank, gewoon 4-3-3!' "Ik heb ook een vliegtuigje gehuurd met de tekst 'Bedankt voor de tip, maar het blijft 3-5-2'", reageerde De Boer met een knipoog. 

De eerste EK-wedstrijd tegen Oekraïne begint zondagavond 21.00 uur.

Het vliegtuig met een duidelijke boodschap voor de bondscoach - Orange Pictures/ Andre Weening

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]