Ga naar Content

Badhoevedorp rouwt: indrukwekkende erehaag voor verongelukte Ivana (23)

Tientallen mensen verzamelden zich vandaag rond de Pelgrimskerk in Badhoevedorp om afscheid te nemen van de in Bloemendaal verongelukte Ivana. Zij vormden een erehaag op de dag van haar uitvaart. 

Foto: Niels van Steijn / NH Nieuws

Vrienden, vriendinnen, kennissen en andere dorpsgenoten kijken met een brok in hun keel naar de rouwauto die de Roerdompstraat op draait. Voor de auto loopt de uitvaartverzorger met een foto van Ivana. Ruim een week geleden kwam de 23-jarige, net als haar beste vriendin Beau uit Hoofddorp, om het leven bij een ongeluk op de Zeeweg tussen Bloemendaal aan Zee en Overveen. 

Als de rouwauto de erehaag passeert leggen de aanwezigen bloemen op de motorkap. Het overlijden van de jonge Ivana heeft op veel Badhoevedorpers diepe indruk gemaakt. Mensen omhelzen en troosten elkaar en van veel gezichten is het verdriet af te lezen. Nadat de auto nog een grote groep mensen aan de Burgemeester Amersfoordtlaan heeft gepasseerd, rijdt hij, met een gigantische stoet auto's achter zich, richting het laatste deel van de uitvaart. 

Feestje op het strand

Ivana en Beau reden woensdagavond samen op een scooter op de Zeeweg, toen het iets na middernacht helemaal mis ging. Op de Zeeweg, niet ver van camping De Lakens, raakten zij door nog onbekende oorzaak op de verkeerde helft van de weg. Ze botsten frontaal op een auto en overleden ter plekke.

Foto:

De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Eerder zeiden zij dat een 19-jarige man, die betrokken was bij het ongeluk en hierbij ook gewond raakte, was opgepakt omdat hij geen rijbewijs had. Dat laatste bleek niet het geval, hij bleek wel degelijk een rijbewijs te hebben.

"Wij zijn ontzettend bedroefd en geschokt dat Ivana zo abrupt uit het leven is gegrepen"

Amsterdamse nachtclubs Nyx & EXIT

Ivana was een bekend gezicht in het Amsterdamse nachtleven en in het bijzonder bij club Nyx aan de Reguliersdwarsstraat, waar ze regelmatig achter de bar stond. Het nieuws is daar dan ook als een bom ingeslagen.

"Wij zijn ontzettend bedroefd en geschokt dat Ivana zo abrupt uit het leven is gegrepen", schrijven de nachtclubs Nyx en EXIT op Facebook. "Haar tomeloze energie, liefde voor haar collega’s en passie in haar werk gaan we missen."

Ook voor de Hoofddorpse Beau wordt zaterdag rond het middaguur een erehaag gevormd. 

Foto: Niels van Steijn / NH Nieuws

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook