Start van hoofdcontent

Amstelland

NL
V

Teleurgestelde baasjes: honden mogen niet afkoelen bij Aalsmeers strand

11 juni 2021, 13.00 uur · Aangepast 11 juni 2021, 15.44 uur · Door Jasper Leegwater

Tussen mei en oktober blijft de regel dat honden niet welkom zijn bij het Waterfront in Aalsmeer. Mensen kunnen er al zonnen en zwemmen, zelfs nu de werkzaamheden nog in volle gang zijn. Een deel van het strand is namelijk al wel toegankelijk. Maar dus niet voor hondenbaasjes, waar ze flink teleurgesteld door zijn.

NH Nieuws / Jasper Leegwater

De hondenbaasjes kwamen eerder al met plannen voor een speciaal hondenstrand, maar dat is er nooit gekomen. De eerste boetes zijn al uitgedeeld en de teleurstelling bij de baasjes van Aalsmeerse viervoeters is groot. 

Boetes

Een Aalsmeerse vrouw die liever anoniem wil blijven vertelt aan NH Nieuws dat zij vorige week op de bon is geslingerd toen ze met haar hond een kijkje ging nemen op het vernieuwde strand. "Ik was echt overstuur. Er is bijna geen andere plek om met je hond het water op te zoeken. Voorgaande jaren werd mijn hondje altijd gedoogd door de handhavers maar dat lijkt voorbij te zijn." 

"Ik voel me beperkt", vertelt Peter Koopman. Hij zoekt met zijn Berner sennen graag de Westeinderplassen op en vindt het jammer dat dit tussen mei en oktober niet kan. "Wat ik gehoord heb, is dat je met je hond wel naar het terras mag, maar langs het water kuieren of met je hond het water in dat kan al helemaal niet."

Afkoelen

Ook Joke Maas laat haar terriër graag afkoelen. "Als het warm weer is, vindt hij het fijn om door het water te lopen." Volgens haar zou het een goede oplossing zijn als er een specifieke plek komt voor honden. "In de ochtend van 7 tot 9 een plekje voor de honden, of 's avonds. Gewoon zodat ze even het water in kunnen."

Peter kan zich daar ook in vinden. "Ik zou pleiten voor een vaste plek of, buiten de uren dat de jeugd hier is, dat je dan even met je hond het water in kan."

Tekst loopt door onder de video.

Peter en Joke willen verkoeling voor hun viervoeters - NH Nieuws

Wethouder Bart Kabout is verantwoordelijk voor de ontwikkelingen van het Waterfront in Aalsmeer. Over het al dan niet toelaten van honden op het strandje is hij duidelijk, de regels zullen blijven zoals die nu zijn.

Hondenstrandje

Toch is er hoop voor hondenbaasjes: "We snappen natuurlijk dat mensen die een hond hebben hier graag een voorziening voor willen hebben. We willen kijken of we aan de noordkant van de Watertoren een mogelijkheid kunnen creëren om honden te water te laten. Op het moment dat zou blijken dat er ongewenste situaties ontstaan of overlast, zouden we dat weer in kunnen trekken."

Dit zou betekenen dat het vanaf volgende zomer mogelijk is om met je hond te zwemmen in de Westeinder, vanaf een speciaal hiervoor ingerichte plek. Een exacte opleverdatum voor dit hondenstrandje laat nog even op zich wachten. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]