Ga naar Content

Politiebureau ondergekliederd met graffiti: man was boos toen hij niet werd geholpen

Het politiebureau aan de Koperwiek in Schagen was afgelopen nacht het doelwit van een 30-jarige gefrustreerde man uit Winkel, die boos was toen hij niet werd geholpen. Nadat hij was weggestuurd, kliederde hij het bureau en een auto onder met graffiti en stak hij een container in brand. Het was volgens de politie vooral een 'schreeuw om hulp'.

Foto: NH Nieuws / Jurgen van den Bos

De man kwam op het politiebureau om hulp te vragen, waarover kan de politie omwille van privacy niet zeggen. Aanvankelijk ging hij netjes weg, maar even later kwam hij terug en spoot hij vannacht rond 3.30 uur de boel onder met graffiti. Ook stak hij een container in brand.

"Hij vroeg om hulp die wij hem niet konden bieden", legt politiewoordvoerder Wendy Boudewijn uit. "Het was een rustig gesprek en we adviseerden hem de volgende dag een wijkagent te bellen. Later hoorden de agenten een harde knal en renden ze naar buiten. Toen zagen ze een container in brand staan en was het hele gebouw ondergekalkt met verf."

De man meldde zich, ter plekke, vrijwillig bij de politie en is aangehouden. Hij zit nog vast en wordt nog gehoord. Vanochtend waren mensen bezig met het bureau schoon te maken.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]