Sport

NL
V

Blessure handbalster Nycke Groot blijkt mee te vallen

10 juni 2021, 14.59 uur · Door Stephan Brandhorst

De blessure die Nycke Groot afgelopen weekend opliep, blijkt minder erg dan gedacht. De 33-jarige opbouwspeelster uit Alkmaar zal snel weer terugkeren bij de handbalsters, die zich voorbereiden op de Olympische Spelen.

Pro Shots/Bildbyran

De 33-jarige Groot, die zich onlangs weer beschikbaar stelde voor Oranje, is er in elk geval wel bij. Bondsoach Emannuel Mayonnade is optimistisch. "Alles is in orde. Ze is al op Papendal geweest voor een medische check en ze heeft niets gebroken in haar schouder. Met een paar dagen rust kan ze de training oppakken."

Groot nam in 2019 afscheid van het Nederlands handbalteam. Ze won zilver en brons op zowel EK's en als WK's. Ze maakte geen deel uit van de ploeg die in 2019 wereldkampioen werd. "Ik heb veel gesproken met Nycke en we hebben een deal gesloten", zegt Mayonnade. "Zij wil graag erbij zijn en weer trainen met het team, maar als het niet gaat zoals zij wil dan stopt ze. Hetzelfde geldt voor mij. Het betekent dat we elke dag bekijken hoe het gaat. Ik weet op dit moment dus ook niet of ze erbij is in Tokio."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]