Ga naar Content

Oranje gebak voor minima uit Hoofddorp: "Zo hebben ook zij een EK-feestje"

Haarlemmermeer maakt zich ook op voor het EK-voetbal de komende tijd. In Hoofddorp maakt bakker Peter Gorthuis het toernooi extra feestelijk, door samen met zijn vrouw oranje gebakjes te maken voor gezinnen die dit zelf niet kunnen betalen. "Zo hebben ook zij een EK-feestje", zegt bakkersvrouw Aria Gorthuis. 

Foto: Jasper Leegwater / NH Nieuws

Normaal gesproken levert de bakker al brood dat ze over hebben aan de weldoeners van Prakkie Hoofddorp. "Bijna 200 tompoucen gaan naar Prakkie Hoofddorp. Dat is een organisatie die mensen helpt die tussen wal en schip vallen voor de voedselbank. Zelf hebben ze het geld niet om dat te kopen."

De actie is spontaan tot stand gekomen om ook de minder bedeelden een feestelijk EK te bezorgen. "Zodat ze ook een leuke avond hebben!"

Haarlemmermeer maakt zich op voor het Europees Kampioenschap - NH Nieuws

Initiatiefnemer van Prakkie Hoofddorp Miranda Dekker is enorm blij met de gulle gift van het bakkerskoppel. "Het ziet er erg lekker uit. Het is helemaal geweldig. Daar schiet je van vol, ik krijg er kippenvel van. Gezinnen die dit zelf niet kunnen betalen kunnen dus ook niet genieten van een lekker gebakje. Met dank aan bakker Gorthuis kan dat wel."

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]