Noord-Holland

NL
V

Afval bestaat niet en steenpapier maakt kantoor papierloos in Pak An Doen (34)

10 juni 2021, 10.35 uur · Aangepast 10 juni 2021, 11.44 uur · Door Redactie

In 2050 bestaat er in Nederland geen afval meer. Alles wat we dan weggooien, moet worden hergebruikt. Maar er zijn bedrijven die voorop lopen en al een heel eind op weg zijn. Recycling is het doel van het afvalbedrijf in Purmerend, waar afval verwerkt wordt voor een nieuw product. Oud papier wordt weer nieuw printerpapier en koffiedik is grondstof voor zeep.

NH

In Amsterdam gaan twee jonge ondernemers terug naar de steentijd om op die manier ons kantoor papiervrij te maken. Met steenpapier kunnen we blijven doen wat we het liefste doen: schrijven! Maar op deze manier hoeven we daarvoor geen bomen meer te kappen.

Notieboekjes van steenpapaier - NH Nieuws/Marc Ruyg

En Saffira uit Hoorn ging niet bij de pakken neerzitten toen zij haar baan kwijtraakte en in de WW terecht kwam. Met haar bedrijf wil zij mensen 'ontzorgen' en daarmee blijer maken. En ondertussen heb je een schoon en opgeruimd huis.

NH Nieuws/Marc Ruyg

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]