IJmond

NL
V

Echtpaar verdacht van versturen baardagamen via de post

9 juni 2021, 18.30 uur · Aangepast 21.49 uur · Door Jessica Douma

Een 39-jarige man en een 32-jarige vrouw uit de IJmond worden ervan verdacht baardagamen, een hagedissoort, via een postpakketje te hebben opgestuurd naar hun koper. 

Politie.nl

De dierenpolitie begon eind mei een onderzoek, nadat ze informatie hadden gekregen over dat baardagamen via afgesloten postpakketten zouden worden verstuurd naar hun kopers. Een van de pakketjes kon onderschept worden. De baardagaam uit dit pakketje is naar een opvangcentrum gebracht.

Na overleg met de officier van justitie is de woning van het stel, waar het pakketje van afkomstig was, worden onderzocht. In de woning vonden agenten acht baardagamen. Deze diertjes zijn ook naar een opvangadres gebracht. 

Dierenmishandeling

Tegen het echtpaar is een proces-verbaal opgemaakt voor dierenmishandeling. Dit omdat de politie vindt dat het aannemelijk is dat er pijn of letsel is ontstaan bij het verzenden van de dieren en zelfs de dood tot gevolg kon hebben

De persoon die de baardagaam had gekocht die per post was verzonden, wordt ook als verdachte gezien. 

Het transport van een dier dient veilig te zijn en men hoort een goede verzorging te regelen voor het dier. Dit is wettelijk bepaald. Voor informatie over het transporteren van huisdieren kunt u terecht op de website van de NVWA.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]