Ga naar Content

Speelster Marit Huiberts verruilt HV Volendam voor Deens avontuur

Marit Huiberts gaat HV Volendam na haar eerste seizoen in het vissersdorp al verlaten. De 19-jarige doelvrouw vertrekt naar het Deense Ringkøbing Håndbold A/S. Huiberts is na Debbie Bont de tweede speelster die vanuit Volendam vertrekt naar het buitenland. 

Foto: HV Volendam/ Fred Mol

Huiberts maakte vorig jaar de overstap van het Amsterdamse VOC naar Volendam, mede door keeperstrainer Gerrie Eijlers.  "Volendam staat bekend om de vele goede keepers die zij hebben gehad. Ik ben ook daarom heel erg blij dat ik enorm veel van hem heb geleerd het afgelopen jaar."

De 19-jarige speelster zet een volgende stap richting haar droom met deze transfer: spelen in de Champions League. "Ik ging naar VOC en vervolgens naar Volendam en wil blijven groeien tot het hoogst mogelijke voor mij. Als ik het niet probeer dan weet ik het nooit. Nu alleen nog even Deens leren, maar dat komt wel zodra ik daar ben."

Op jezelf wonen

De doelvrouw zal half juli naar Denemarken vertrekken, waar ze voor het eerst op zichzelf gaat wonen. "Ja eng, maar ook weer heel erg leuk. Je moet toch een keer het huis uit", antwoordt zij lachend. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]