Ga naar Content

Ajax in voorbereiding tegen Anderlecht, trainingskamp naar De Lutte en Oostenrijk

De eerste tegenstander van Ajax in de voorbereiding op het nieuwe seizoen is woensdag bekendgemaakt. De Amsterdammers nemen het op vrijdag 16 juli in België op tegen Anderlecht. De wedstrijd begint om 19.30 uur. 

David Neres scoorde in de vorige oefenwedstrijd tegen Anderlecht (2018) - Foto: Pro Shots / Joep Leenen

De Ajacieden beginnen vrijdag 25 juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste veldtraining op sportcomplex de Toekomst is op zaterdag 26 juni, voor de niet-internationals. 

De spelersgroep vertrekt maandag 5 juli naar De Lutte voor een trainingsweek. Naar verwachting wordt gedurende de week geoefend tegen twee nog te bepalen tegenstanders. In de derde week van de voorbereiding speelt Ajax dus tegen Anderlecht.

Bekende spelers bij de Belgische recordkampioen zijn Timon Wellenreuther (voormalig Willem II), Matt Miazga (voormalig Vitesse) en Michel Vlap (voormalig sc Heerenveen). De laatste keer dat Ajax oefende tegen Anderlecht was 13 juli 2018. De Belgen wonnen toen met 1-3. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Oostenrijk

De voltallige selectie van de Amsterdammers vertrekt zaterdag 24 juli naar het Oostenrijkse Bramberg. Naar verwachting wordt daar ook een oefenwedstrijd gespeeld. Het is nog onduidelijk of publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijden vanwege corona. 

AZ maakte eerder bekend haar oefencampagne te beginnen tegen RB Leipzig. De Alkmaarders spelen op zaterdag 17 juli. Die wedstrijd begint 18.00 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]