Ga naar Content

OM: vrijspraak voor tien Ajax-supporters in zaak rond slagveld in Schotse pubs

Het Openbaar Ministerie eist vrijspraak voor tien van de vijftien Ajax-supporters die in november 2015 werden gearresteerd na een geweldsexplosie in een Schotse pub. Tegen de vijf anderen wordt een onvoorwaardelijke celstraf geëist.

Foto:

Bij het geweldsincident, dat plaatsvond rond het Europa League-duel tussen Ajax en het Schotse Celtic, raakten zeker acht mensen gewond. Hooligans sloegen er onder andere met knuppels, stokken, metalen stangen, flessen en glazen op los. 

Onduidelijke beelden

De Schotse politie arresteerde op basis van bewakingsbeelden en verklaringen vijftien Ajax-supporters. Voor tien van die vijftien geldt dat het OM de beelden niet duidelijk genoeg acht. Ook de verklaringen die Schotse agenten optekenden zijn volgens het OM onvoldoende.

De overige vijf kunnen wel een eis verwachten: volgens een woordvoerder van het OM wordt tegen hen een celstraf variërend tussen zes en twaalf maanden onvoorwaardelijk geëisd.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.