Ga naar Content

Kermis in Volendam gaat door, maar zonder activiteiten en geen live-muziek op de Dijk

De kermis in Volendam gaat door, maar niet zoals de feestgangers gewend zijn. Zo komen er tijdens de kermis in Volendam begin september geen dijkbeunen [extra terrassen, red.] op de Dijk. Dat maakte burgemeester Lieke Sievers zojuist bekend in de kermispersconferentie bij de lokale omroep L.O.V.E.

Kermis op de dijkbeunen in Volendam - Foto:

"We gaan alle schouders eronder zetten om de kermis in Volendam door te laten gaan", zegt burgemeester Sievers. "Als de coronamaatregelen voor 1 september worden versoepeld, dan gaat de kermis in Edam ook door." Die is zoals altijd één week voor de Volendammer kermis, het laatste weekend van augustus.

Extra kermistent

Ook komt er zoals de Volendammers gewend zijn een tent op de het Slobbeland en een extra kermistent bij het Marinapark. "Wij zijn er bijgehaald om daar een programma te maken", vertelt Jaap Kwakman van de 3JS, die ook bij de persconferentie aanwezig was. "We houden het lokaal." De dijkbeunen van de lokale horeca worden dus verplaatst naar een kermistent op het terrein van het Marinapark. Horecazaken die gevestigd zitten op de Dijk mogen wel gewoon open.

Bekijk hieronder het hele interview met burgemeester Lieke Sievers. Tekst gaat door onder de video

Burgemeester Lieke Sievers van Volendam - NH Nieuws

"We gaan proberen om kaarten voor de kermistenten te verkopen aan alleen de Volendammers", voegt burgemeester Sievers toe. "Dat gaat we doen via de postcodes." De Volendamse kermis is van vrijdag 3 september tot maandag 6 september met in het centrum van Volendam een draai kermis voor de kinderen.

"De kermis moet weer 'uis faist' worden, zoals de Volendammers dat zeggen"

Burgemeester Lieke Sievers

Veiligheid

De dijkbeunen zouden al geschrapt worden op de kermis, ook zonder corona. "Het werd te druk op de Dijk", zegt burgemeester Sievers tegen NH Nieuws. De kermis op de Dijk had een enorme toeloop van mensen uit binnen- en buitenland. "Een tweede tent, waarbij een kaarverkoop is biedt mogelijkheden om de drukte te controleren. De kermis moet zoals de Volendammers dat zo goed zeggen weer 'uis faist' worden ( vertaald: ons feest)."

In 2019 was het de laatste keer dat de kermis gevierd werd op de Dijk met live-muziek op de dijkbeunen. Zie de video hieronder van de kermis in 2019.

Kermis Volendam in het verleden - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]