Haarlem

NL
V

Haarlems Tweede Kamerlid Van Haga definitief verbannen van LinkedIn

8 juni 2021, 16.45 uur · Aangepast 10 juni 2021, 11.28 uur · Door Geja Sikma

Tweede kamerlid Wybren van Haga uit Haarlem mag niet meer deelnemen aan het sociale online netwerk LinkedIn. Na een tweede blokkade heeft hij te horen gekregen dat zijn account definitief geblokkeerd is en dat hij daar ook niet tegen in bezwaar kan gaan. LinkedIn heeft hem niet verteld waarom, laat hij aan NH Nieuws/Haarlem105 weten. 

NH Nieuws

Van Haga, die eind mei uit de Forum voor Democratie stapte, denkt zelf dat het gaat om een bericht van hem op het netwerk over Ivermectine. Dat is een medicijn tegen rivierblindheid, wat veel in Afrikaanse landen voorkomt. Sommigen denken dat het zou helpen tegen Covid-19.

Onlangs liet Jaap van Dissel van het RIVM weten dat dit niet het geval is. Wybren van Haga liet op Twitter weten dit verbijsterend te vinden, omdat er volgens hem 'verbluffende resultaten in India mee zijn behaald'. Dit twitterbericht is automatisch doorgeplaatst op LinkedIn. 

Het is niet de eerste keer dat Van Haga door LinkedIn op de vingers wordt getikt. Afgelopen december was zijn account ook al tijdelijk verwijderd omdat Van Haga onder meer zei dat mondkapjes niet helpen en dat de coronamaatregelen overdreven zijn. 

Ondanks dat LinkedIn heeft aangegeven dat hij niet meer in bezwaar kan gaan tegen het besluit, laat Wybren van Haga aan NH Nieuws/Haarlem105 weten dit alsnog via zijn partij Groep Van Haga te gaan proberen. 

Reactie LinkedIn

"LinkedIn is toegewijd om het platform veilig, betrouwbaar en professioneel te houden. We hebben duidelijke algemene voorwaarden wat betreft de diensten voor onze gemeenschap, met afspraken waar de leden zich aan moeten houden. We kunnen niet inhoudelijk ingaan op de details van een specifiek account vanwege ons privacybeleid. Wel kunnen we bevestigen dat we actie ondernemen wanneer we gedrag of inhoud zien dat onze voorwaarden schendt. Dat kan betekenen dat we de content van een bericht verwijderen, of dat we de toegang tot het account beperken bij het herhaaldelijk schenden van de regels."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]