Ga naar Content

Huizen gaat strandje Zomerkade metamorfose geven, volgend jaar klaar

Het strandje aan de Huizer Zomerkade staat een metamorfose te wachten. Er komt onder meer een betere zwemplek met een lange steiger. Daarnaast komt er meer ruimte voor terrassen.

Foto: Zomerkade Huizen

Het meest opvallende aan het ontwerp dat de gemeente heeft laten maken is de zwemplek. Die ligt niet aan het strand, zoals eerder bedacht, maar zo'n vijftig meter uit de kust. Er komt een lange steiger waar strandgasten naar de zwemlocatie kunnen lopen, maar ook een handdoekje op uit kunnen leggen.

De zwemplek direct aan het strand bleek een stuk lastiger dan gedacht. "We hebben een studie gedaan om te toetsen of deze opzet haalbaar is. Hieruit blijkt dat de beste locatie voor de verdiepte zwemplek niet op het strand, maar op zo’n vijftig meter uit de kustlijn is", zo laat de gemeente weten. Het voordeel van een zwemplek verder uit de kust is dat het water er wat dieper is. Aan het strand is het water erg ondiep.

Huizen gaat ook het strandje zelf aanpassen, maar kijkt ook naar het gebied er omheen. Er komt meer groen, meer plek voor terrassen en meer plek om de fiets neer te zetten. Een andere belangrijke verandering is de toegankelijkheid van het strand voor mensen in een rolstoel. 

Strand moet bruisen

Huizen wil met de metamorfose het strandje aan de Zomerkade nog meer laten bruisen en aantrekkelijker maken voor bezoekers. Het plan wordt de komende tijd voorgelegd aan buurtbewoners en andere belangstellenden. Als alles volgens plan verloopt, is het strandje volgend voorjaar klaar. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]