Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Leeuwen blijven definitief in Artis dankzij twee zeer gulle filantropen

7 juni 2021, 13.40 uur · Aangepast 7 juni 2021, 14.14 uur · Door Robin Antonisse

De leeuwen van dierentuin Artis in Amsterdam kunnen definitief in de dierentuin blijven. Twee filantropen hebben aangeboden een nieuw verblijf voor de dieren te financieren, laat Artis weten. De dierentuin noemt de gift een "historische schenking". 

Artis

Afgelopen januari kondigde de dierentuin aan dat de leeuwen Artis zouden verlaten, omdat er geen geld was voor een nieuw verblijf. De leeuwen zouden naar Frankrijk gaan maar dit ging op het laatste moment niet door, omdat het verblijf niet beschikbaar bleek. 

Steun

Na het bericht dat de leeuwen toch niet naar Frankrijk vertrokken, kreeg de dierentuin veel steun. "Er is heel veel geld ingezameld voor alle dieren in Artis. Door kinderen, door hun ouders, familieleden, grootouders en ook door bedrijven. Dit is echt hartverwarmend", zegt Artis-directeur Rembrandt Sutorius.

De dierentuin zocht ook een oplossing voor de leeuwen en voerde gesprekken met dierentuinen en andere partijen, met succes. "We zijn ontzettend blij te kunnen melden dat twee partijen het benodigde bedrag voor het nieuwe leeuwenverblijf aan Artis schenken. Voor iedereen die van Artis en van onze leeuwen houdt, is het echt een droom die uitkomt."

Het nieuwe verblijf van de dieren wordt de komende jaren gerealiseerd. Tot die tijd zijn de leeuwen te zien in hun huidige verblijf. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]