Ga naar Content

Waterpolosters ZV De Zaan slepen de beker in de wacht

In een zenuwslopende bekerfinale heeft ZV De Zaan aan het langste eind getrokken. De waterpolosters versloegen UZSC in de bekerfinale: 8-7.

Feest voor ZV De Zaan na bekerwinst - NH Nieuws

De waterpolosters van De Zaan gingen voortvarend van start. In de eerste tien minuten trokken de Noord-Hollanders meteen een gat van drie punten: 3-0. Richting het einde van de eerste periode kroop UZSC wel dichterbij en kwam terug naar 3-2.

Tekst loopt door onder de video.

Blije trainer Arjan Vos van ZV De Zaan - NH Nieuws

In de tweede periode namen de Utrechters voorsprong over (3-4), maar ZV De Zaan maakte vervolgens twee snelle treffers om weer aan de leiding te komen. Het ging in de daaropvolgende fase in de derde periode nek-aan-nek. Beide ploegen raakten een aantal keren de paal en de lat en deden niet veel voor elkaar onder: 5-5. ZV De Zaan sloot de derde periode af met een nipte 7-6 voorsprong.

Tekst loopt door onder de video.

Stralende Lieke Rogge van ZV De Zaan met de beker in haar hand - NH Nieuws

In de vierde periode maakte ZV De Zaan een belangrijk doelpunt waardoor het gat opnieuw twee punten was: 8-6. UZSC kwam opnieuw terug tot op een punt, maar de winst ontging De Zaan niet meer: 8-7.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]