Ook hockeyvrouwen beginnen met eenvoudige zege aan EK

In het Wagener Stadion in Amstelveen hebben de Nederlandse hockeyvrouwen simpel gewonnen van Ierland. De topfavoriet voor de Europese titel won met 4-0. Gisteren wonnen de mannen al overtuigend van Frankrijk.

Laurien Leurink (tweede van links) maakte twee goals tegen Ierland - Foto: Pro Shots / Bart Scheulderman

Caia van Maasakker zorgde na negen minuten al voor het openingsdoelpunt door een strafbal te benutten. Snel daarna maakte Laurien Leurink de 2-0 na een mooie actie van Amsterdam-speelster Felice Albers.

In het tweede kwart benutte Frédérique Matla een strafcorner, waarna Leurink na rust met haar tweede doelpunt de eindstand bepaalde op 4-0.

Maandag volgt het tweede groepsduel voor Oranje. Spanje is dan de tegenstander. Woensdag is de derde en laatste groepswedstrijd tegen Schotland.