Ga naar Content

Eindelijk weer repeteren: meer mogelijkheden voor muziekverenigingen

De versoepelde coronaregels zijn ook goed nieuws voor muziekverenigingen. Ook voor hen is er weer perspectief. Er mogen vanaf vandaag namelijk maximaal vijftig in plaats van dertig man tegelijk repeteren. Daarnaast kan er ook weer voorzichtig aan optredens worden gedacht. Voor de leden van muziekvereniging Harmonie NUEVO uit Koog aan de Zaan klinkt dat als muziek in de oren.

Eindelijk weer repeteren: meer mogelijkheden voor muziekverenigingen - NH Nieuws

Al ruim een half jaar hadden ze niet samen gespeeld. Via Zoom bleven ze wel contact houden. "Maar we zijn blij dat we elkaar toch weer in het echt mogen zien en mogen spelen met elkaar", zegt penningmeester en trombonespeler Marije de Ridder enthousiast. "We kunnen eindelijk weer kijken naar de toekomst, naar mogelijke concerten. In 2020 bestonden we twintig jaar, we zouden eigenlijk een groot jubileumconcert geven. Die is in het water gevallen, dus we kijken nu hoe we dat toch kunnen inhalen."

"We hebben nu weer iets om naar toe te werken"

dirigent betty bakker

"We kregen wel lessen online, maar dat vind ik helemaal niks", lacht Lionel van der Roest iets verderop als hij zijn bladmuziek rechtzet. "Liever gewoon weer hier gezellig met z'n allen."

Voor Kiki Rutten, een ander lid van het koor, heeft het ook een heel praktisch voordeel. "Je hebt ook buren, ouders en huisgenoten waar je rekening mee wilt houden. Het is hier makkelijker spelen dan thuis."

Kerstconcert

De muziekvereniging kijkt de komende maanden langzaam vooruit naar het kerstconcert. Dirigent Betty Bakker kijkt er in ieder geval al naar uit. "We hebben nu weer iets om naar toe te werken. Dit is het mooiste wat er is."

De coronaregels vanaf vandaag voor culturele locaties binnen, zoals muziekscholen en centra voor de kunsten:

- Groepslessen en repetities zijn toegestaan. In een ruimte binnen mogen maximaal 50 personen aanwezig zijn. Dit is exclusief de docent. Voor kinderen tot en met 17 jaar geldt er geldt geen maximum aantal personen.

- Er mag geen publiek aanwezig zijn.

Bron: Rijksoverheid. Klik hier voor alle regels.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]