Gooi

NL
V

Hilversum is eigen 'tune' rijker: "Reis van orkestwereld tot centrum"

4 juni 2021, 20.00 uur · Door Mark Arents

De 'Hilversum Tune' is een feit. De mediastad heeft haar eigen track van 44 seconden om af te spelen bij evenementen, podcasts en andere gelegenheden. Dat eigen geluid kwam uit de koker van drie studenten aan de Wisseloord Academy: Lars Koehoorn, Ward Reijmerink en Mitchell de Feijter, die de mooiste tune instuurden bij een prijsvraag.

Hilversum is eigen 'tune' rijker - NH Nieuws

De mediastad wil zich met een marketingplan steeds meer profileren en daar hoort volgens de marketeers een tune bij. "Omdat Hilversum een stad is met heel veel bedrijven en historie rondom geluid. Van maken, produceren, componeren tot uitzenden", legt Carlijn Bolt van Hilversum Marketing uit.

Eerder dit jaar werd dus een prijsvraag uitgeschreven voor het bedenken en produceren van een muzikaal geluidsfragment dat symbool staat voor Hilversum. In totaal kwamen er 31 inzendingen binnen, maar de studenten aan de Wisseloord Academy schreven volgens de jury de beste tune.

Quote

"Ik hoop dat deze tune Hilversum helemaal gek gaat maken"

lars koehoorn - maker 'Hilversum Tune'

"Onwerkelijk, we hadden het niet verwacht", reageert Ward Reijmerink. "De tune is een reis door een soort orkestwereld, maar je komt ook langs stukken dance, stukken hiphop en zo probeerden we zoveel mogelijk verschillende stukken van Hilversum te laten zien. Zo probeerden we de stad in één track te vangen met haar Media Park, studio's orkesten, maar ook het centrum."

NOS-tune

Zelfs bekende Hilversumse geluiden zijn gebruikt om de link ook onbewust te leggen. "Iedereen kent de tune van de NOS wel, daar wilden we zoveel mogelijk dichtbij komen en daar probeerden we dan onze eigen synthesizer van te maken." In een net iets andere melodie is het geluid duidelijk te horen.

Quote

"Bijna alle tunes die wij goed kennen zijn hier gemaakt"

gerard kuipers - wethouder hilversum (media en cultuur)

"Een hoop energie en heel professioneel", zo klonk de reactie van wethouder Gerard Kuipers (Media en Cultuur) na het horen van de track. "Bijna alle tunes die wij heel goed kennen, zoals die van Studio Sport, de Tour de France zijn eigenlijk allemaal hier gemaakt, dus dat maakt wel dat Hilversum en een tune goed bij elkaar passen denk ik. Ik zie nu al voor me hoe we dit kunnen gaan gebruiken"

De tune zal vanaf volgende week op verschillende plekken te horen zijn in de stad. Zo zal de beiaardier van het Raadhuis de tune wekelijks op woensdagochtend 11.00 uur spelen. Verder kunnen inwoners en bezoekers het geluid terughoren in producties over Hilversum en tijdens evenementen in de stad.

Beluister hieronder de tune in zijn geheel.

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]