Ga naar Content

Bewoners gegijzeld en mishandeld bij woningoverval Heerhugowaard

Bewoners van een huis aan de Hasselaarsweg in De Noord in gemeente Heerhugowaard zijn vannacht overvallen. De overvallers waren gewapend en hebben twee bewoners mishandeld. Het zou gaan om een groep van vijf jongemannen die nog op de vlucht zijn. De politie denkt dat ze via Winkel zijn weggevlucht.

De overval in Heerhugowaard was op een vrijstaand huis - Foto: Inter Visual Studio

Dit meldt de politie. Zij kregen rond 4.00 uur 's nachts de melding van de gewapende overval. De overvallers hadden de drie bewoners, twee mannen van 35 en 68 en een vrouw van 69 jaar, wakker gemaakt en hen langere tijd vastgehouden en bedreigd. De twee mannen werden ook mishandeld. 

De woning ligt in een buitengebied, vertelt verslaggever Tom Jurriaans, die daar net was. "Het huis heeft geen directe buren. Niemand die ik heb gesproken heeft ook iets gezien of gehoord, vertellen ze", omschrijft hij de situatie. De recherche is op dit moment onderzoek aan het doen bij het huis.

De overvallers konden met een auto wegvluchten, aldus de politie. Ze hebben een onbekende buit met zich mee weten te nemen. De politie heeft nog in de omgeving naar de daders gezocht, maar ze niet meer gevonden. Het zou vermoedelijk gaan om vijf mannen, allemaal rond de 20 jaar.

De politie vermoedt dat ze vertrokken in twee auto's, een Audi Q7 en een kleiner voertuig. De Audi vond de politie later terug in de Dorpsstraat in Winkel. Ze hebben het vermoeden dat de mannen daar zijn overgestapt op een andere auto en zijn weggereden in de richting van de Westfriesedijk.

De mishandelde bewoners zijn nagekeken door personeel van de ambulance en worden nu opgevangen op het politiebureau. 

Caravanopslag

Aan de achterkant van de woning zit een caravanopslag. Een man kwam zojuist zijn caravan ophalen, maar kon niet verder vanwege de politielinten. Toen hij hoorde van de overval reageerde hij tegen onze verslaggever. "Oh wat verschrikkelijk. Ik kan me voorstellen dat die mensen wel wat anders aan hun hoofd hebben."

De politie doet onderzoek bij de woning - Foto: Tom Jurriaans / NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]