Ga naar Content

Ook deze zomer maatregelen tegen "overcrowding" binnenstad Amsterdam

Het stadsbestuur presenteert volgende week maatregelen om te voorkomen dat het de komende maanden te druk wordt in de binnenstad van Amsterdam. Dat bleek vanmiddag tijdens een commissievergadering in de Stopera. 

Foto: Martin Damen

GroenLinks, de PvdA en de VVD vroegen om uitleg over de aanpak van de gemeente. "Ik zou er wel iets over willen horen, want ik maak me daar zorgen over", zei VVD-raadslid Daan Wijnants. "Je ziet nu dat de afschaffing van de reisbeperkingen. We zien met zijn allen aankomen dat het best een probleem gaat worden."

"We zien met zijn allen aankomen dat het best een probleem gaat worden"

daan wijnants, vvd

"Ik zou toch even willen vragen om enig geduld betrachten, hoewel we dat ook nauwelijks hebben zelf", reageerde Halsema. "We hebben er de afgelopen weken hard aan gewerkt en de maatregelen komen zo snel mogelijk." Ze zei dat de gemeente zich ten volle bewust is van de risico's van overcrowding. "Met overlast tot gevolg en ook besmettingsrisico's daarbij."

Wel wees Halsema erop dat raadsleden volgens haar tegelijkertijd ook erop wezen dat het toerisme moet herleven. "Dat is een enigszins ambivalent signaal van de raad. Wat niet wegneemt dat we de verantwoordelijkheid om zo veel mogelijk overcrowding te voorkomen voelen."

"Overcrowding heeft overlast tot gevolg en ook besmettingsrisico's""

femka halsema, burgemeester

Eerder liet het stadsbestuur al weten dat het de bedoeling was dat het het massatoerisme en de bijbehorende overlast na de coronacrisis niet meer terugkomen. Onder meer door nieuwe regels en het aankopen van panden moet gezorgd worden dat winkels en horeca zich meer kunnen gaan richten op bewoners en niet op toeristen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]