Ga naar Content

Mendelcollege gaat meer activiteiten organiseren na gesprek ministerie

Het Mendelcollege in Haarlem hanteert het huidige rooster, maar gaat wel meer activiteiten voor de leerlingen organiseren. Ze laten niet meer scholieren toe in het schoolgebouw dan tot nu toe het geval was. Rector Jan-Mattijs Heinemeijer moest zich gisteren melden bij het ministerie van onderwijs omdat de school niet volledig open wilde. 

Foto: NH Nieuws

Vorige week liet Heinemeijer weten geen gehoor te geven aan de eis van minister Slob om de scholen weer dagelijks te openen voor alle scholieren. Deze week, waarin een groot aantal scholen aan deze eis voldeden, bleef het Mendelcollege het lesrooster aanbieden zoals ze dit de afgelopen periode ook deden. Volgens Heinemeijer was de angst onder docenten die nog niet waren gevaccineerd groot en ging het uiteindelijk maar om een kleine tiental lesdagen voordat de zomervakantie begint.

'Elke dag meer leerlingen'

De rector van de school met 1.800 leerlingen wil niet veel kwijt over het feit dat hij bij het ministerie op het matje werd geroepen. “Ik wil me vooral bezighouden met de school en zorgen dat de laatste weken voor de zomervakantie soepel verlopen”, aldus Heinemeijer. Wel geeft hij aan dat ze meer leerlingen naar school willen laten komen. 

"We gaan op dezelfde voet verder zoals we dat in de afgelopen periode hebben gedaan. Ieder kind komt elke dag naar school en er zullen extra lessen zijn in aanloop naar de toetsweek. Daarnaast zullen we ook buitenschoolse sportactiviteiten organiseren. Maar er zullen dus niet meer leerlingen tegelijk in het gebouw worden toegelaten. Voor nu ligt de focus op het afronden van het schooljaar."

Het Lyceum Sancta Maria in Haarlem en Atheneum College Hageveld in Heemstede lieten vorige week aan NH Nieuws en Haarlem105 weten om net als het Mendelcollege ook niet volledig open te gaan. Vanaf 7 juni is het verplicht gesteld dat de middelbare scholen weer volledig open moeten. Beide scholen gaven aan voor nu niet te willen reageren of zij vasthouden aan hun eerdere besluit of dat volgende week alsnog volledig opengaan.

In een eerdere versie van dit artikel stond dat het Mendelcollege weer open ging ondanks de bezwaren van de rector. Dat suggereerde dat de rector zijn beleid aanpaste na een bezoek aan het ministerie en dat alle leerlingen weer volle dagen in het schoolgebouw moesten draaien. Dat is niet het geval, het betreft een lesprogramma van lessen in het gebouw, gecombineerd met zoomlessen en activiteiten op andere locaties.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook