Ga naar Content

Badmintonster Selena Piek fris in haar hoofd naar de Spelen

Al vele jaren behoort Selena Piek tot de top van het badminton in ons land. De oud-inwoonster van Weesp heeft na een zware periode weer de lach op haar gezicht en bereidt zich nu voor op de Olympische Spelen van deze zomer. "Ze gaat over de lijken."

Portret van Selena Piek - NH Nieuws

"Ik kijk altijd wel heel boos en gefocust", vertelt Selena Piek voor de camera van NH Sport.   "Van de andere kant vind ik dat ook wel mooi. Je mag best wel laten zien als je baalt."

Burn-out

Bij de vorige Olympische Spelen in 2016 eindigde Piek als vijfde bij de vrouwendubbel en ze strandde in de kwartfinale bij het gemengd dubbel. Daarna kwam ze mede door blessures en het wegvallen van sponsorinkomsten in een burn-out terecht. "Het was een hele onzekere en donkere periode, maar dat ik dit heb overwonnen laat zien dat ik heel erg gegroeid ben. Daar ben ik trots op."

Bekijk de video voor het hele portret van Selena Piek. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]