Ga naar Content

Treinverkeer langzaam weer op gang na landelijke storing

Het treinverkeer wordt weer langzaam opgestart nadat het rond 14.30 werd stilgelegd. Er was sprake van een telefoniestoring waardoor seinen en wissels niet goed konden worden bediend.

Foto: NH Nieuws + Haarlem105/Kimberley Luske

Op de kaart van de NS is te zien dat de storing grote delen van de provincie treft. Eerder was het niet mogelijk om van Haarlem naar Alkmaar, Hoorn of Den Helder te reizen. Ook tussen Amsterdam en Den Haag rijden geen treinen. 

Op het Amsterdam Centraal is te zien dat er mondjesmaat weer treinen gaan rijden. "Ik sta op perron 8, waar het vol staat met mensen", vertelt verlaggever Arend de Geus op NH Radio. Hij spreekt een reiziger die ongeveer een uur staat te wachten. "Ik moet naar Uitgeest toe, maar dat probeer ik nu maar via Castricum. Of de overstap gaat lukken is nog niet duidelijk." Ze had vandaag gelukkig geen belangrijke afspraken staan. "Ik was vandaag lekker een dagje vrij, dus ik was lekker met een vriendin in park gaan liggen."

Tekst loopt door onder de foto.

Op Amsterdam Centraal vertrekken de eerste treinen - Foto: Nh Nieuws/ Arend de Geus

Een woordvoerder van de NS liet toen weten nog niet te weten wanneer de storing is opgelost. Ook Prorail weet nog niet wanneer de storing is opgelost. "We zijn nog keihard bezig, maar ook als de storing vandaag wordt opgelost hebben reizigers er waarschijnlijk nog de hele dag last van", vertelt de woordvoerder van Prorail.

Volle zon

Volgens de woordvoerder staan er gelukkig geen treinen stil in de zon. "Alle treinen die onderweg gestrand zijn, worden teruggereden naar een station in de buurt." 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In Den Helder staan er rond 15.40 uur nog niet veel treinreizigers te wachten. Twee medewerkers van de NS, die ook niet weten hoe lang het gaat duren, zitten in het zonnetje te wachten.

Foto: NH Nieuws

Kimberley Luske, verslaggever van NH Nieuws en Haarlem 105, staat op station Haarlem. Het is op dit moment niet heel druk. "Veel mensen zijn de stad in gegaan", vertelt ze op NH Radio. "En reizigers die naar Amsterdam moeten, kunnen de bus pakken."

De situatie op het spoor rond 15.50 uur - Foto: NS

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.