Ga naar Content

Dimeo van der Horst met 3x3 basketbalmannen naar kwartfinales OKT

De Nederlandse 3x3 basketbalmannen hebben zaterdag de kwartfinales bereikt van het olympisch kwalificatietoernooi in het Oostenrijkse Graz. Dankzij overwinningen op Oostenrijk (17-15) en Kroatië (22-16) is Nederland nog altijd in de race voor een olympisch ticket. 

Dimeo van der Horst - Foto: Pro Shots / Erwin Spek

De Nederlandse mannen, met Amsterdammer Dimeo van der Horst in de gelederen, moesten na twee eerdere nederlagen beide wedstrijden winnen om door te gaan naar de kwartfinales. Tegen Oostenrijk sleepte Oranje met veel moeite een overwinning uit het vuur en tegen Kroatië werd juist overtuigend gewonnen. 

WK-ticket

Het 3x3 Basketbal zal dit jaar voor het eerst op de agenda staan bij de Olympische Spelen. Bij het kwafilicatietoernooi in Oostenrijk liggen er olympische tickets klaar voor de topdrie van het toernooi. Dat zijn de twee finalisten en de winnaar van de strijd om de derde plaats. In de kwartfinales neemt Nederland het nu zondag op tegen de Verenigde Staten. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]