Ga naar Content

Aalsmeer verslaat Volendam in Noord-Hollands handbal onderonsje

De handballers van Aalsmeer hebben zaterdagavond ook hun laatste wedstrijd in de HandbalNL League winnend afgesloten. Provinciegenoot Volendam werd in de eigen Sporthal Opperdam met 20-23 verslagen. 

Volendam - Aalsmeer - Foto: NH Sport / Thomas Brood

Eerder deze maand verloor Volendam nog kansloos met 38-20 van Aalsmeer en dus had de ploeg van Mark Ortega wat recht te zetten. Volendam begon erg sterk aan de wedstrijd en nam al vroeg een 5-2 voorsprong. Naarmate het duel vorderde kwam Aalsmeer echter steeds beter in de wedstrijd. Bij de rust hadden de gasten de achterstand omgebogen: 9-10. 

Focus op het landskampioenschap

Na de onderbreking gaven beide ploegen weinig weg, maar Aalsmeer bleek net iets scherper in de afronding. Volendam-doelman Rob Goudriaan hield zijn ploeg met een aantal knappe reddingen nog goed op de been, maar ook hij kon niet voorkomen dat Aalsmeer opnieuw als winnaar van het veld zou stappen: 20-23.

Door de overwinning kan Aalsmeer zich zo met een goed gevoel gaan opmaken voor de play-offs om de landstitel. Volgende week is de eerste van in totaal drie wedstrijden. Tegenstander in de strijd om het landskampioenschap is het Limburgse Lions. "Ik merk bij ons dat wij al heel erg bezig zijn met volgende week. Dat zag je vandaag aan de wedstrijd. Een slechte start en veel rommelige momenten", aldus Aalsmeer-coach Bert Bouwer.

"Ik merk bij ons dat wij al heel erg bezig zijn met volgende week"

Aalsmeer coach bert bouwer

Bert Bouwer na de winst op Volendam: "Ik merk dat wij bezig zijn met volgende week" - NH Nieuws

Na zo'n twaalf jaar stopt Diego Jacobs bij Volendam. Na afloop werd hij dan ook in het zonnetje gezet. "Ik ben er al de hele week mee bezig. Het is een groot deel van mijn leven geweest dus dat doet wel wat met mij", vertelt Jacobs.

"Het is een groot deel van mijn leven geweest dus dat doet wel wat met mij"

volendam-handballer diego jacobs

Diego Jacobs stopt na 12 jaar bij Volendam - NH Nieuws

Maandag verschijnt een reportage over Jacobs en een wedstrijdverslag op NH Sport.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]