Ga naar Content

Fikse tegenvaller voor Hoornse Nadine Broersen bij prestigieuze meerkamp

Meerkampster Nadine Broersen heeft zaterdagmiddag bij de prestigieuze meerkamp in het Oostenrijkse Götzis een vervelende tegenvaller te verwerken gekregen. De atlete uit Hoorn blesseerde zich bij het hoogspringen aan haar enkel en besloot aan het einde van de dag de strijd te staken. 

Nadine Broersen op het onderdeel hoogspringen - Foto: Orange Pictures / Andre Weening

Eerder op de dag werd Broersen veertiende op de 100 meter horden. Bij het tweede onderdeel van de dag, het hoogspringen, verstuikte de wereldkampioene indoor van 2014 haar enkel bij haar eerste poging op 1 meter 80. 

Tijdens het kogelstoten ondervond Broersen schijnbaar geen last van haar enkel en gooide ze een knappe 14 meter 29. De 31-jarige atlete ging daarna echter niet meer van start op de 200 meter, het laatste onderdeel van de dag.

Olympische Spelen

Zondag is dag twee van de meerkamp in Götzis. Broersen heeft laten weten niet meer in actie te komen op de afsluitende dag. 

De blessure van Broersen is een vervelende tegenvaller met het oog op de aankomende Olympische Spelen. Broersen heeft zich al geplaatst voor de meerkamp in Tokyo.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]