Ga naar Content

Vijf hockeyers van Bloemendaal en Amsterdam mee naar EK en Spelen

Max Caldas heeft de selectie voor de EK hockey en de Olympische Spelen bekendgemaakt. Daarin is plaats voor Thierry Brinkman, Jorrit Croon en Glenn Schuurman van Bloemendaal en Billy Bakker en Mirco Pruyser van Amsterdam.

Thierry Brinkman, Jorrit Croon en Glenn Schuurman bij hun club Bloemendaal - Foto: Pro Shots / Bart Scheulderman

"Hoewel de Olympische Spelen pas op 23 juli beginnen, hebben we er als staf voor gekozen de selectie nu al bekend te maken”, aldus Caldas. "We vinden het belangrijk om zowel in aanloop naar het Pro League-duel met België van zondag 30 mei als tijdens de Europese kampioenschappen met de olympische selectie te kunnen werken, zodat we zoveel mogelijk wedstrijden met elkaar kunnen spelen.”

Roel Bovendeert (HC Bloemendaal) en keeper Maurits Visser (HC Bloemendaal) zijn aangewezen als reservespelers voor de Olympische Spelen van Tokio. Zij blijven volledig meetrainen. Nederland mag aan de EK Hockey deelnemen met achttien spelers.

De complete selectie van bondscoach Max Caldas: Pirmin Blaak (Oranje-Rood), Seve van Ass (HGC), Billy Bakker (Amsterdam), Lars Balk (Kampong), Thierry Brinkman (Bloemendaal), Jorrit Croon (Bloemendaal), Thijs van Dam (Rotterdam), Jonas de Geus (Kampong), Jeroen Hertzberger (Rotterdam), Jip Janssen (Kampong), Robbert Kemperman (Kampong), Joep Mol (Oranje-Rood), Mirco Pruyser (Amsterdam), Glenn Schuurman (Bloemendaal), Mink van der Weerden (Rot-Weiss Köln) en Sander de Wijn (Kampong)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]