Ga naar Content

SC Cambuur presenteert Volendammer Marco Tol

Het duurde bijna twee maanden, maar nu is het eindelijk rond: Marco Tol speelt komend seizoen bij eredivisionist SC Cambuur. De verdediger was transfervrij nadat hij zijn contract niet wilde verlengen bij FC Volendam.

Marco Tol namens FC Volendam (r) in duel met Sidney van Hooijdonk - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Tol tekent voor drie seizoenen bij SC Cambuur, meldt de club uit Leeuwarden. Zijn overstap naar de Friezen zat er al aan te komen, omdat hij al medisch gekeurd was. 

De 23-jarige verdediger was de afgelopen seizoenen een vaste waarde in de verdediging bij FC Volendam. Hij speelde ruim honderd wedstrijden voor 'Het Nieuwe Oranje'.

"Hij past in het profiel van een centrale verdediger in onze manier van voetballen en hij heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring en is wat dat betreft ook klaar voor de volgende stap", zegt Foeke Booy, technisch manager bij Cambuur, over Tol.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]