Ga naar Content

Koopmeiners en Timber naar het EK; Bizot valt af

Bondscoach Frank de Boer heeft vandaag zijn definitieve selectie voor het Europees Kampioenschap voetbal bekendgemaakt. Teun Koopmeiners en Jurriën Timber gaan naar het EK, terwijl Marco Bizot niet geselecteerd is.

Teun Koopmeiners gisteren op de training in gesprek met de bondscoach - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Ajax-keeper Maarten Stekelenburg, ex-Ajacied Jasper Cillessen en voormalig AZ-doelman Tim Krul krijgen de voorkeur boven AZ'er Bizot.

Verder zijn Steven Bergwijn, Anwar El Ghazi, Hans Hateboer, Rick Karsdorp, Jeremiah St Juste, Kenny Tete en Tonny Vilhena afgevallen uit de voorselectie.

AZ en Ajax

Dat betekent dat AZ twee spelers in de selectie heeft: Owen Wijndal en Koopmeiners. Namens Ajax zitten er vijf spelers bij Oranje: Daley Blind, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Timber en Stekelenburg. Voor Timber (19) is het zijn debuut in de selectie.

Een opvallende naam in de definitieve selectie is die van Amsterdammer Quincy Promes. Hij is nog altijd verdachte van een steekpartij. Sinds deze winter speelt de aanvaller bij Spartak Moskou.

EK begint al bijna

Op zondagavond 13 juni speelt het Nederlands elftal de eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne. Daarna volgen duels met Oostenrijk en Noord-Macedonië. Alle drie de wedstrijden speelt Oranje in de Johan Cruijff Arena.

Lees ook

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]