Sport

NL
V

Formule 1 niet in gevaar ondanks personeelstekort politie

26 mei 2021, 15.00 uur · Aangepast 26 mei 2021, 15.37 uur · Door Dimitri Walbeek

De politie mag dan zuchten onder een personeelstekort, dat heeft geen gevolgen voor de Formule 1-race op het circuit in Zandvoort in september. Met de inzet van agenten wordt de rest van het jaar kieskeurig omgesprongen, maar voor het raceweekend is de volle inzet gegarandeerd, reageert een woordvoerder.

Essay Produkties, Chris Schotanus

Hij zegt vandaag tegen NH Nieuws dat er geen politie meer kan worden ingezet bij grote evenementen die nu nog aangemeld moeten worden. En laat de organisatie van het racefestival in het eerste weekend van september nou nog geen evenementenvergunning in bezit hebben. Die wordt de komende tijd aangevraagd en moet dus nog goedgekeurd worden door de gemeente Zandvoort. 

Vergunning

Tegenstanders van de Grand Prix veerden dan ook op toen de politie vandaag aangaf niet meer mee te gaan werken aan evenementen die nog geen vergunning hebbben. Navraag leert dat de politiewoordvoerder daarmee zeker niet op de Formule 1-race in Zandvoort doelde. "Die stond vorig jaar oktober al op de rol. Dat er nog geen evenementenvergunning is, speelt niet mee. Dan kan ik nog wel zestig evenementen noemen waarbij dat het geval is."

Ook bij de gemeente Zandvoort zijn er geen zorgen na de waarschuwende woorden van de politie. "Dit levert voor ons geen enkel probleem op", aldus een woordvoerder. "Het evenement staat al twee jaar ingepland, alles is geregeld."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]