Ga naar Content

Grote namen aan de start bij Medemblik-regatta

Het deelnemersveld bij de Medemblik-regatta van volgende week heeft een flink impuls gekregen. De zeilwedstrijd op het IJsselmeer heeft voor het eerst sinds acht jaar weer de wereldbekerstatus, waardoor de wedstrijd meer aanzien krijgt.

Windsurfster Lilian de Geus uit Blaricum is drievoudig wereldkampioen - Foto: Richard Langdon

Zo staan wereldkampioenen windsurfen Lilian de Geus en Kiran Badloe op de startlijst. Ook Finn-zeiler Nicholas Heiner uit Enkhuizen doet mee aan de regatta.

"We hebben best veel goede inschrijvingen in vier olympische klassen. Het lijkt erop dat sommige landen het evenement gebruiken als laatste kwalificatiewedstrijd voor Tokio", aldus regatta-directeur Frans Hin tegen de NOS. De Medemblik-regatta was in 2013 voor het laatst onderdeel van de wereldbeker.

Er wordt in Medemblik gevaren in acht van de tien olympische disciplines. Alleen de 470 ontbreekt bij zowel de mannen als vrouwen.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]