Ga naar Content

Gerelateerde videos

Sociaal ondernemen, de boer als watermanager en kasten op maat in Pak An Doen (33)

Op haar zestiende kwam Rahma el Mouden uit Marokko naar Nederland. Ze begon als schoonmaakster en werkte zich vervolgens op tot leidinggevende. Ondanks keihard werken haalde ze nooit de top. Ze begon daarom een eigen schoonmaakbedrijf en bouwde dat uit tot een miljoenenbedrijf met ruim 500 werknemers. Inmiddels staat haar dochter aan het roer en is Rahma sociaal onderneemster. Ze helpt anderen bij een succesvol bestaan.

Foto:

Akkerbouwer Klaas Schenk word vijftig: tijd voor bezinning. Voordat er ook maar één cent verdiend was, moest hij iedere maand 250.000 euro aan de bank betalen aan rente voor de 80 hectare grond die hij als akkerbouwer bewerkte. Het voelde als een 'ratrace' waar hij eigenlijk geen zin meer in had. Het roer ging om en nu heeft hij minder grond, minder zorgen en meer tijd en hij doet ook nog innoverend werk.

Foto: NH / Pak An Doen

Een econoom en een ontwerper hebben samen een meubelfabriekje opgericht. Meubels op maat en om te beginnen een speciaal ontwerp om bergruimte te creëren onder bijvoorbeeld een trap. Allemaal maatwerk, maar het moet wel betaalbaar blijven. Met hun eerste werknemer 'Cindy' gaat dat nu lukken. 

Foto: NH / Pak An Doen

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]