Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Man die in volle trein een vrouw verkrachtte moet twee jaar de gevangenis in

25 mei 2021, 16.22 uur · Aangepast 25 mei 2021, 20.39 uur · Door Carina Gutker

Een 45-jarige man moet twee jaar de gevangenis in voor het verkrachten van een vrouw, vorig jaar in de trein tussen Den Helder en Anna Paulowna. Dat gebeurde op klaarlichte dag en in het bijzijn van andere reizigers. Zijn slachtoffer heeft nog altijd moeite met het verwerken van de gebeurtenis, zo bleek vandaag in de rechtbank.

De man ging in de vroege ochtend van 13 november vorig jaar naast de vrouw in de trein zitten. De vrouw wilde dit niet en stond op. De man volgde haar naar haar nieuwe plek en ging ook hier naast haar zitten. Om te voorkomen dat de vrouw weer zou weglopen, zette de man zijn voeten tegen de deur van het toilet tegenover het treinbankje. 

Toen de vrouw toch probeerde op te staan en over de voeten van de man heen wilde stappen om weer weg te lopen, sloeg de man toe. Hij greep haar in haar kruis en betastte haar. De vrouw viel daardoor. Dat stopte de man niet: met veel geweld trok hij de panty en de onderbroek van de vrouw stuk. Die nam hij vervolgens in zijn jaszak mee.

Verkrachting beangstigend en vernederend

Het moet haar hebben overrompeld, oordeelde de rechtbank vandaag. "Het kan niet anders dan dat de verkrachting een beangstigende, vernederende en kwetsende ervaring is geweest. Hij heeft een grove inbreuk gemaakt op haar geestelijke en lichamelijke integriteit en haar gevoel van veiligheid aangetast", zegt de rechter. De vrouw loopt bij een psycholoog om de gebeurtenis te verwerken.

De rechter zegt het de man zwaar aan te rekenen dat hij zich op geen enkele manier heeft bekommerd om de gevoelens van de vrouw en de gevolgen van zijn daad. Naast de gevangenisstraf moet hij het slachtoffer ook 5.000 euro schadevergoeding betalen.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]