Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

Twee gewonden bij steekpartij in woonwijk Zaandam, verdachte aangehouden

25 mei 2021, 15.14 uur · Aangepast 26 mei 2021, 14.52 uur · Door Jouri Bakker

Bij een steekpartij aan de Veldvliegerweg in Zaandam zijn vanmiddag twee slachtoffers gevallen. Een van hen is in de rug gestoken, de ander in een arm. Er is een verdachte aangehouden, zo meldt de politie. 

Onderzoek na steekpartij Veldvliegerweg Zaandam - Inter Visual Studio

De slachtoffers zijn een 51-jarige vrouw uit Assendelft en een 25-jarige vrouw uit Den Haag, de verdachte is een 48-jarige man uit Zaandam. De politie kan nog niet zeggen of de slachtoffers in een woning of op straat zijn neergestoken. 

Wel is op foto's te zien dat agenten een woning in de straat betreden. Het gaat om een tussenwoning van Leviaan, een organisatie die mensen met psychische problemen begeleidt. Leviaan heeft meerdere eengezinswoningen in de buurt in gebruik, laten buurtbewoners aan onze verslaggever ter plaatse weten. Volgens een omwonende zijn de twee slachtoffers begeleiders van Leviaan.

Een andere buurtbewoner die liever anoniem blijft, zegt de verdachte van gezicht te kennen. Hij zou zich geregeld schreeuwend op straat begeven en verward gedrag vertonen.

NH Nieuws/Tom van Midden

Ook over een motief is nog niets bekend. De politie heeft een deel van de straat afgezet en doet onderzoek. De slachtoffers zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]