Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Vijf mensen neergestoken in De Pijp, een slachtoffer overleden

22 mei 2021, 00.05 uur · Aangepast 22 mei 2021, 10.58 uur · Door AT5 & NH Nieuws

In Amsterdam zijn gisteravond vijf mensen neergestoken in De Pijp. Een van hen is overleden. De politie heeft een 29-jarige man uit Amstelveen opgepakt. Het motief is nog onduidelijk, de politie gaat niet uit van een terreurdaad.

Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

De politie kreeg rond 23.15 uur een melding binnen dat er iemand was neergestoken aan de Ferdinand Bolstraat. Daar bleek dat er ook nog vier andere slachtoffers afzonderlijk van elkaar in de buurt waren neergestoken. Ambulances en politie rukten daarop massaal uit richting De Pijp. Ook een traumahelikopter was opgeroepen en leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) kwamen helpen.

Volgens de politie bleek al snel dat er een dader was. De 29-jarige man uit Amstelveen werd kort daarna opgepakt. Over zijn motief is nog niets duidelijk. Een politiewoordvoerder zegt dat er in ieder geval niet uitgegaan wordt van een terreuractie. Wel worden alle opties nog opengehouden.

Bij de kruising van de Van Ostadestraat met de Tweede van de Helststraat werd een tent van de politie geplaatst. Vermoedelijk ligt daar het lichaam van het doodgestoken slachtoffer. Volgens meerdere getuigen gaat het ook om een man.

De vier gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk wat hun verwondingen zijn en hoe ze er momenteel aan toe zijn.

Vanwege de steekpartij stopte de Noord/Zuidlijn niet op metrohalte De Pijp. Ook tramlijnen gingen niet langs de Ferdinand Bolstraat.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]