Ga naar Content

Straffe wind duwt vissers eerder dan gewild naar Pinksterweekend: "Werd tricky op zee"

Verschillende kotters zijn vanochtend eerder teruggekeerd naar de haven in IJmuiden dan was gepland. De spelbreker was de straffe wind, die het vissen voor de kust 'gevaarlijker en een stuk minder effectief' zou maken.

Foto: NH Nieuws / Dennis Mantz

Schipper Nico, van de Katwijkse kotter KW145, had met het Pinksterweekend voor de boeg 'de stille hoop' nog door te kunnen zetten tot vrijdagmiddag. "Met zo'n lang weekend in het vooruitzicht hoop je nog wat meters te kunnen maken, want we zijn wel met een team van zes vissers", vertelt hij tegen NH Nieuws.

De stormachtige wind zette daar dus een streep door. "Verder vissen had vandaag geen zin. De wind maakt het gevaarlijker en de dieselolie wordt anders wel heel duur betaald", aldus de Katwijkse schipper in de haven van IJmuiden.

De golven vallen vanochtend zichtbaar over de Noord- en Zuidpier. Aan de kust is het rond 11.00 uur stormachtig met windsnelheden tot zo'n 75 kilometer per uur.

Tekst gaat verder onder de fotoreeks:

Ook een collega-visser uit Urk ('liever geen naam noteren') legt uit dat het voor hem niet rendabel is. "Bij een te harde wind gaat platvis zwemmen, dat maakt het vissen daarop simpelweg moeilijker. En het is ook tricky op zee. Maar om heel eerlijk te zijn lonkt nu ook het weekend wel hoor. Als het maandagavond net zo hard waait dan zullen we er toch voor kiezen om uit te varen en te gaan vissen."

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]