Ga naar Content

Ruud Vormer en Noa Lang helpen Club Brugge aan Belgische landstitel

Ruud Vormer en Noa Lang zijn met Club Brugge kampioen van België geworden. De Hoorinees en de huurling van Ajax waren in het kampioensduel met Anderlecht (3-3) van waarde voor hun club, die de zeventiende landstitel uit de historie vierde.

Club Brugge met Ajax-huurling Noa Lang is kampioen - Foto: Pro Shots / Isosport

In de wedstrijd tegen Anderlecht maakte Lang, die door Brugge van Ajax wordt gehuurd, de 1-3 voor Brugge. Dat deed de rechtsbuiten van Jong Oranje op aangeven van aanvoerder Ruud Vormer. Uiteindelijk kwam Anderlecht nog terug tot 3-3, maar dat was voor Club Brugge genoeg voor de derde titel in vier jaar tijd.

"Verdiend, dik verdiend. Die play-offs zijn altijd spannend, maar we waren de beste dit seizoen, klaar. Het heeft ons zenuwachtig gemaakt, maar wat een fantastisch jaar hebben we weer gehad!", aldus Vormer na winnen van het kampioenschap.

Tekst gaat verder onder de Instagram-post

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Stefano Denswil bleef het hele duel op de bank. De verdediger uit Zaandam wordt gehuurd van Genoa. Voor Lang is het kampioenschap een bekroning op een succesvol seizoen. De 21-jarige aanvaller was goed voor 16 doelpunten en 7 assists in de competitie.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]