Ga naar Content

AZ'ers Wijndal en Koopmeiners dromen van het EK: "Hoop op een basisplek"

De kans is groot dat Teun Koopmeiners en Owen Wijndal hun laatste wedstrijd voor AZ hebben gespeeld. De twee sterkhouders waren zonder twijfel de beste AZ'ers van afgelopen seizoen en mogen zich nu gaan opmaken voor het Nederlands Elftal. "Ik hoop op een basisplek."

Wijndal en Koopmeiners maken zich voor het EK met Oranje - NH Nieuws

"Tuurlijk speelt dat door je hoofd en denk je er veel aan", vertelt Teun Koopmeiners als het gaat om z'n eventuele laatste wedstrijd voor de Alkmaarders. "En dan schieten er wel herinneringen door je hoofd heen."

Basisplek

"Persoonlijk heb ik een goed jaar achter de rug", aldus Owen Wijndal over zijn prestaties van afgelopen seizoen. En daar is weinig aan gelogen. De linksback is toe aan een stap hogerop en lijkt ook zeker te zijn van een basisplek op het EK deze zomer met Oranje. "Het is heel bijzonder om voor het Nederlands Elftal te spelen."

Museumplein

Ook Koopmeiners mag zich maandag in Zeist melden voor het trainingskamp van Oranje. Dat alleen al is een droom die uitkomt voor de AZ-aanvoerder. "Ik weet nog dat ik bij het vorige WK de wedstrijden keek op het Museumplein en nu mag ik het hopelijk zelf meemaken."

Bekijk de video voor het hele gesprek met Koopmeiners en Wijndal. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]